(Rilke> Képes Géza> tékozló (mucha) negyedik végszak
(Rilke> Képes Géza> tékozló (mucha)
ha gyümölcsöt számodra nem termett nyarad,
vörösben izzó csalfa borbolyák nem neked intenek,
kacéran ringó rózsáid szemedbe csak álomport hintenek,
az ősz csak hóhérod kötelének vigyázza nyakad.
ha szemed lehunyni már egy percre sem mered,
mert kedvesed helyett végórádat látod
homályba burkolózva magadból a fényt kizárod,
időd rabló magányod élve eltemet.
ha úgy fekszel le este, ki még vetett, de már nem arat,
a nap nem csiklandja pillád, arcodnak nem hízeleg,
érzed, megcsal megtagad istened
akkor kőként húz a mélybe a gyilkos akarat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-10-20 23:07:25
Utolsó módosítás ideje: 2013-10-20 23:07:25