lehullt az erkélyt befutó
rózsa szirma
írna költőnk új románcot
ám indázza
Granadát ármány-borostyán
dúlt erkélyek
romjain a rózsák szirma
mind lehullt
őrült szélben szirom-özön
jár halottas
táncot és borul a tájra
bakacsin árny
duende fekete szivárvány