Deviáns ima
Nincs megbocsájtás, mert bűn sincs,
csak kedvetlen emberek szabta szabályok,
fonnak pókhálót ránk, hol álmok
halnak vergődve kétséget közé temetve,
mert az értelem
birokra kelt és fogásra lelt,
az elmék a számító hatalom által
gyártott imák sorát mormolják,
s ha a kitaposott útról másfelé térsz
eléd ingoványt terítenek,
fogják kezed, szakadék-szélre vezetnek,
gúnnyal figyelik lépésed, meglöknek
kaján kéjjel arcukon,
fennkölt hamis hit mint gitt foglalja
őket keretek közé - mozdulatlan -
megmásíthatatlan parancsolattal,
Péter-filléreket pergetve pléh perselyekbe,
mit kapzsi kezek számolnak zsebükbe
nyálcsorgatva sötétbe bújva,
tőled lopják el az életet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-10-01 12:51:28
Utolsó módosítás ideje: 2013-10-01 12:51:28