földtől már egy űrnyire
tűzpírjában ég a másik arc
húsodra vagy húsomra talált a haza
kényre-kedvre a szó
érthetőségen innen és túl
két kéjhossznyira ég a hús
két könnyhossznyira benned vagy bennem a szűz ég
ivarérett színházaink
érted vagy értem vagy érte
miattunk ég a másik arc
földtől egy űrnyire költöző arcaink hajnali röpte
ezt nem azért mondom
hogy megértsd a napfelkeltét
nyugatodért már túl keleti
keletemhez túl nyugati
az érthető el nem követettekért kivégezve
nem mintha nem lennél vagy nem lennék
másodjáték
hanem
ami az utolsó ítéletről lemaradt
földtől egy űrnyire amfetaminjaink
fényeink fáink füveink
megkísértett virágaink bibéjében
a párduc ínye eleven
nem azért mert éreznéd vagy érezném
vagy érezhetnénk
hanem mert hontalan
kápolna
s ami onnan létre pattan
már nem él nem hal nem létezik
nem azért mert nem lenne
hanem azért mert a
kanóc lángra gyújtja
és zászlóra tűzi önmagát
a földtől már egy űrnyire:
irgalom!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-09-18 08:21:33
Utolsó módosítás ideje: 2013-09-18 08:21:33