ütött az óra
ünneplő ruhában jár a násznép.
a dicsfény az arcokon szépen csillog,
most aztán látva látják milyen vágykép
nő föléjük, s fátylat ér már egy csillag.
a jó isten lepillant, s jó a látkép!
a rokonság visszanéz, s tovább ballag.
serény a prímás, persze, nagyon húzza,
(moccanatlanul tűr a három templom)
megéneklik, hogy kell a bor, s a búza
na, és hogy a termékenység hatalom.
a boldogság az ifjú párt égbe húzza:
a mámor így növeszt, s ím, két óriás!
ezek után rájuk mered minden szem,
a sokaság arctükrében a körforgás
törvényt ül most, azt hiszem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-08-31 08:44:53
Utolsó módosítás ideje: 2013-08-31 08:44:53