Elölről kell kezdeni
Elölről kell kezdeni, mint
az elfuserált életet,
aki nem előre tekint,
annak csak meghalni lehet,
kifogy tarsolyából a dal,
saját hangját elfelejti,
elkábítja a diadal,
kezéből a kést kiejti,
amivel szalonnát, hagymát
szel, ahogy nagyapja tette,
ha megszomjazott, a kannát
hideg vízzel telemerte,
ivott, majd a zsibogóban
tíz fillérért vizet árult,
télen, nyakígérő hóban
bicikliőrzéssel tárult
elébe a pénzkereset,
meg kellett dolgozni érte,
kapott néha egy nyeletet
(pálinkát), bár sose kérte.
Régen volt ez, gyerekfejjel
ennyit engedett az élet,
így szívtam az anyatejjel
magamba sok ellenérvet,
gyűjtögettem, mint a fösvény,
vigyáztam rá, ne felejtsek,
erre vezetett az ösvény,
ebből születnek a versek.
2013-08-08
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-08-12 03:24:39
Utolsó módosítás ideje: 2013-08-12 03:24:39