Visszalopott betűk (rímfaragás kiütve)
Nem jó ez sehogy!
Nem kerekedik, csak kopik!
Radírozni, kitépni
lapot összegyűrni nem lehet.
Villognak a kusza sorok...
Nem, nem úgy mint a Váci úton
vibráló neonfényes kirakatok.
Inkább csak úgy, kihívón,
mint a régi Rákóczi piros lámpái.
Galád kurva minden betű
Stricik a mondatok.
Itt jó nézelődni, itt van élet!
Ide jár a tisztes polgár
Úr meg paraszt.
Meg itt jásza az agyát
néhány kamasz.
Árnyékba, kapualjakba rohannak
a versszakok.
Járdák közt az úton
szerkesztő toporog.
A rímek kopnak
szavaknak most nincs helye.
Hosszúra nyúlt versszak után
Dolgom végzem kurtán, durván.
Minden betűt visszalopok!
Tervem roppant egyszerű.
Két villódzó fény között
a hirtelen beállt csendben
Tisztára seprem a Rákóczit!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-07-25 13:14:24
Utolsó módosítás ideje: 2013-07-25 13:14:24