Ne védekezz
Ne védekezz, míg nem vádolnak,
kezedben remegnek a tollak,
teremtő vagy, esők locsolnak,
erősödjön a magvetés,
legyen erőd, ha elmaradnál,
láthatod, nálad van a naptár,
összeégett a szilvalekvár,
sok dolgod lesz még, nem kevés,
megfontoltabb munkára késztet,
elismerés kell, nem dicséret,
most is a miheztartás végett
említem neked, ne feledd!
Úgy lesz rád szükség e hazában,
ha a Tiszában és Dunában
arcodat is meglátod bátran,
s milliók haladnak veled.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-07-02 04:56:53
Utolsó módosítás ideje: 2013-07-02 04:56:53