apám-anyám
unatkozó pillanatát csomóztam
boggá köldökzsinóromon, de alig-idő
után
már dögcédulám kell akasztanom
lilára váltó nagy-lábujjamra
hideg kézzel,
aztán rágyújthatok a maradék
dohányból összekapart utolsó
spanglira és markomba köpve
egy nyirkos lyukként a tűző napon
szociális sírhelyem
megáshatom