- Anitának ajánlom -
(Molnár Mária Eti azonos című festményéről)
selyem-tüske-szárnyak
hajlongnak a légben
legyezővé válnak
napsütést remélnek
hitükből fény-erdő
vöröslő élet nő
előttük az Éden
mögöttük az Éden
kékre sírt éjszakát
hideg reggel ébreszt
erős ágak vállán
jutnék fel az égbe
- közel a mennyország
gyűrt virágfüzére
- közel van az Isten
minden segítsége