Elalszom(1)
meg kellene halni, de nem tudom, hogyan,
mocskos aljasul, vagy tisztán, boldogan,
egyikhez az Úr kell, másikhoz a sátán,
ha a rossz győz, majd kenderkötél szárán
vergődök, míg végül átkozottan halok,
egy akácfaágon lassan elrohadok.
nem hazudtam, igaz, senkinek soha,
mégis kivet engem a templomok padsora,
ha a jó győz, szívemen vadvirágok nyílnak,
olyanok melyekkel a kaszák sem bírnak,
kár, hogy megfakulnak mint a nyár a számtól,
szememen két fedél a legszebbik szirmából.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-06-04 14:57:41
Utolsó módosítás ideje: 2013-06-04 21:23:07