Elalszom
meg kéne halni, de nem tudom hogyan,
mocskos aljason, netán tisztán boldogan,
egyikhez az Úr kell, a másikhoz sátán,
vergődök imákon vagy rövid kötél szárán,
ha a rossz győz, hát rosszként halok,
egy akácfaágon lassan elrohadok,
mert miért ne lehetnék én az új Júdás,
a Költőből sem lett furulyás kondás,
igaz, nem hazudtam senkinek soha,
mégis kidob a templom álnok padsora,
de ha véletlen szívemen vadvirágok nyílnak,
olyanok melyekkel kaszák sem bírnak,
csak tova tünnek akár a nyári zápor,
majd elalszom csendben a legszebb illatától.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-05-30 14:26:06
Utolsó módosítás ideje: 2013-05-30 15:07:21