Vesztettem
Nagy fesztivál lesz,
pörköltet fognak főzni.
Ki lesz írva az adag ár.
Zenélni fognak.
Táncolni.
Az eltartott, a vállalkozó,
és a munkás,
meg a diákok, a nagy tudás.
Csak a remeték ülnek majd otthon,
elfújja szívüket a hó.
Harcol harcol a hegylakó.
Lebegjenek a kardok,
moszat kőre tapadt tenger fenéken.
Ébren vagyok uram,
álmodó vidéken.
Hajts kocsis hajts extrémen.
A csapat pedig össze tart.
Kértek egy csomó italt,
cigaretta füsttel száll az eszme,
Sándor Panna mind egybe.
Nyertél barátom itt a nyeremény,
vidd ezt a lányt, nézd milyen szép.
A vesztesek jutalma az enyém,
nem választok mert nem ezt kértem én.
De te nyertél barátom, vidd azt a lányt
nézd milyen szép.
Amit kaptál, értékesítettél, kerestél, abból vettél .
A furulya meg a lant.
A koldus, a közepes, és a szegény, az ég alant.
Boldogság szőlejét tapossák, isszák mustját fogyasszák borát.
Feladja az utolsó kenetet, lezárja a szemem egy barát.
Le a földbe. Átölel anyám. Csend van szólnak az orgonák!!!
De kikaparom magam, felverem az ősök csendjét!
Iszok még egy bort, vágyok szép puha gömbölyű sudár menyecskét.
Nyertem uram, hiszen nadrágomba írva van a tervezője.
Nyertem uram. Engedj legelőre!!!
Vesztettem uram vesztettem!!!
„Jaj azoknak, a kik jó reggelen részegítő ital után futkosnak, és mulatnak estig, és bor hevíti őket”
„Jaj azoknak, a kik magoknak bölcseknek látszanak, és eszesek önnön magok előtt! „
„Jaj a vérszopó városnak! Mindenestől hazug és erőszakkal telve, és nem szűnik rabolni.”
„Jaj pedig a terhes és szoptató asszonyoknak azokon a napokon.”
„Jaj néktek, mikor minden ember jót mond felőletek; mert épen így cselekedtek a hamis prófétákkal az ő atyáik.”
„Jaj néktek, kik beteltetek; mert éhezni fogtok. Jaj néktek, kik most nevettek; mert sírni és jajgatni fogtok.”
„Jaj a föld és a tenger lakosainak; mert leszállott az ördög ti hozzátok, nagy haraggal teljes, úgymint a ki tudja, hogy kevés ideje van.”
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-05-23 09:54:45
Utolsó módosítás ideje: 2013-05-23 09:54:45