Kötél - ránc
(Zalán Tibor terc című versére)
A kenderlét útjának felén
is túl egy csomóra leltem
no lám Zalán ? gondoltam
talán egy vidám Faun…
délután ja nem délelőtt
kb már úgy fél előtt unt er
nem vagyok mint gyermek
kinek játéka selejt az útja
sose lejt kezébe nem való
ott lent a lant
kinek anyja nem
fogant szűzen
s korán zárult a tejüzem
maradt a tápszerre se
tellett azóta is vágyja
a duzzadó bukszát
csak hogy kerüljem a rímet
néha, hogy játszhassam
a léha hímet
melle se nekem kacsint
csak másnak
nekem nincs utánad
másnap mert kerül az érdem
pedig már kopik a térdem
marad a tűzforró imám
imádra várva az
említett között
persze fejben
fürdeni benned
mint forró tejben
falra firkantva
oroszlán szívtelen
nemed a pillanat
vörösbe fagyott
táncát betűkkel
kelteném életre
a pillanat szavakba
nem önthető varázsát
a jelenbe temetett
jövő jelét mögöttes
semmijét birtokolni
ízed illatod nyelvemen
fordítani meg nem értés
őrült jeleit firkantva
hasfaladra
maradva így egy percig
eljutva az osztástól a tercig
tékozló zavaromban
végre lemondani a
lemondásról az értésről
ébren álmodni az érintésről
add meg magad
minden napi betevőmnek
mi nem adta magát
már kihűlt varázsa
olyan mint virág nélküli
váza hatása
lehet szép ha üres
de rideg mint a leszáradt
piros festék a szürke falon
árnyék firka ábel és kain
a türelem véges mint a
vakolat s lám
csalóka rajzolat
a porban kain hever
az írás üt mint a bot
türelem véges
a rózsa hazudik
mert lehet ábelbóliskain…
itt most abba hagyom
s ezért vagyok gagyi
mert kenderlétem
nem záródó görbe
minek mentén
jutni nem lehet
csak körbe – körbe
mert véd az isteni burok
tartok a végtelenbe nem leszek hurok
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-05-22 12:50:11
Utolsó módosítás ideje: 2013-05-22 12:50:11