Megváltozni
Hangomat ha elváltoztatom,
az még nem lesz megváltoztatás,
hazug leszek, hogyha így hagyom,
s tudatossá válik a csalás.
Mindkét mód helyénvaló lehet,
de a megváltoztatás igaz,
a valóság így a képzelet,
s félrevezetés lesz csak amaz.
Megváltozom végre, és vagyok,
mondom Descartes után szabadon,
törvényt ismerők a szabadok,
nem rohannak a veszélybe vakon.
Megváltozni jaj, milyen nehéz,
rátettem egy teljes életet,
dicséretét várja el a kéz,
s dolgozni csak szerszámmal lehet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-05-12 11:48:15
Utolsó módosítás ideje: 2013-05-12 11:48:15