Hetvenhárom
Hetvenhároméves leszek napok múlva,
ilyenkor ha lehet, kissé meglapulva
fogadom, hogy aki ismer, ünnepeljen,
így talán egy kicsit felderül a lelkem,
hiszen tudom én, hogy ez csak egy állapot,
azért a kisördög rendezi e napot,
aki tudja jól, hogy mindenkinek érdem
ezen a napon, hogy van még, „fáj a térdem” –
panaszkodhat, mert él, a többiről hallgat,
nem találja soha a lusta nyugalmat,
sok mindent nem talál, de amíg él, keres,
úgy érzi, hogy élni csak is így érdemes.
Hadd ünnepeljek hát, nem mást, mint magamat
azzal csak, akit még éltet a gondolat,
hogy az év egy napján megkülönböztessen
engemet másoktól, s mert vagyok, szeressen!
2013. április 30.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-05-12 11:43:54
Utolsó módosítás ideje: 2013-05-12 11:43:54