A gyújtópontba helyezett gyémánt
fényében ellobbanó mozdulat.
A zuhanás igézete, mielőtt
kiterjednének a szárnyak, hogy vissza-
térítsenek a nem folytathatótól.
Lebegésből csaknem rutinosan
gyávulsz tovább ereszkedésbe.
A sólyom száll ily végérvényesen
rongyossá imádott kesztyűjére.