Alkalmi határátlépések
egy újabb földdarab.
majd eldolgozom a megfelelő eszközökkel.
amit ma kiöntök
már úgysem hagy nyomot
csak a falak jönnek
egyre közelebb.
*
a külső héj is
egyre vékonyabb.
a belső nyomás kitart
mint egy operaénekes.
*
beszélgetünk.
ilyenkor nem nézek a szemedbe.
senki szemébe nem nézek inkább.
az egyszerű tanácsokat
nem tudom hasznosítani.
bonyolultabbak kellenek.
*
a módszerek is egyszerűsödnek
akár az állatok. az egész
ilyenkor megbomlik kicsit.
holnap fölkelek. már napok óta
ezt mondogatom.
*
hogyha elhasználtam nem kérek
majd belőle újat. nem kell
kerékcsere-vizsgálat meg fáradtolaj.
az üzemzavarok kitöltik lassan
a teret. költöznöm kell.
nagyobb lakás és új falak
bár a tér lehetne kisebb
így sem férek el.
*
ismeretlen hiányérzet
és különböző testnedvek
kristályosodása. alkalmi
határsértés aztán bizonytalan
merényletek.
megszokom ezt is.
*
kibontom a hajszálereket
és óvatosan széthajtogatom
mint egy párnát. Napok óta
ezen alszom mégis hiányzik.
le kéne csapolnom
valami kötőanyagot.
*
furcsa merényletek az arborétum ellen.
szétfeszülnek a falak
és leereszt az alkalmi gumibélés.
holnap másikat veszek
a gumibélés-boltban.
bár lehet hogy inkább a régit
kéne újrahasznosítanom.
*
a leltározás cselekvéstere
eltakarja a halmazokat.
Nem tudom milyen halmazok
nyugtalanítanak.
***
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.