Beléd is, drága Budapest!
Lágy basszusban rezgő este,
a sziget kiköti magát ott.
Fecskendők, csikkek holtteste
közt oldódnak dermedt magányok.
Szép álmokat, Budapest!
Én higanycsepp vagyok benned.
Játsz velem, te átkozott, játsz!
Ezüst párából öntöm ki lelked,
ha életemből csak lázlapot látsz,
hát jó reggelt, Budapest!
Visít a malac, s ledől a tróger,
szemhéján pecsét a csók,
bamba sarkain ül a nyócker,
mint slicc fölött szende kacsók.
Beléd is, drága Budapest!
Beléd is, mindazt, amit belém
kívánsz, mióta csak létezem.
Beléd is, tövig, de csak könnyedén,
ahogy nekem kell venni az életem.
Gudnájt veri Budapest!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-15 12:29:34
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-15 12:29:34