Ég Jege Tánc
A hó meleg, s a jég forró.
(Kurosawa: Álmok)
Ím,
koppan a harmat, pattan a szikra,
pördül a lélek, csörren a lánc,
zörren a pikkely, rezzen a járda:
holdra ha lobban Ég Jege Tánc.
Roggyan a nyírág tarka avarral,
roppan a hó, piheszőrbe besző,
reccsen a gally, hull kéncsipa-tündér:
koppan a két keze, kék-lila kő.
Sercen a cérna, csöppen a faggyú,
kék erű nyelvén susmog a láng.
Roppan a toll, megdermed a tinta:
pottyan a cinke, lábhegye ráng.
Pattan az abroncs, roggyan az ajtó,
fákon a lángba űr tele vág.
Durmol a hóban, angyali nyomban:
vér jege, ég jele, Ég Jege Tánc.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-10 08:07:37
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-10 08:07:37