10
Tíz év. Vagy több?
Nem tudom, de sok letelt
Mióta azt a papírt tetted
A kezembe.
(Csak számok sorakoztak rajta,
az első talán az öt. Ennyi maradt)
Sokáig őriztem fontos passzus gyanánt
Talán butaság volt. Talán.
Ím most nyers verset faragok
(oly magas a mérce!)
Tíz évet elé gördítek
S ígérem, szégyellni semmit sem fogok.
Arcomba vág a kilencvenes évek.
Homlokomra simul a Duna szag
Csillagok, a hegy… De téved
Ki azt gondolja, semmit sem bántam meg!
Nos mit megbántam titok.
Itt és most nem történik meg
Az a nevezetes papírgyónás.
Az a tíz év…
Elillantak az évek.
Minden múlna, ha hagynám.
De mikor a Körútra érek
Vagy a Kazinczyra…
Mindent a hajamba simítottam,
Bőrömbe véstem, körmömbe rágtam…
Talán ez sem lett más
Mint egy kósza papírgyónás.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-06 21:47:18
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-06 21:47:18