Az egyetlen
Minden világos lenne, ha hinnél,
az ember ereje hitében van,
istenre is rábízhatja magát,
aki az igazi halhatatlan;
amióta csak ember az ember,
istent teremtett saját magának,
és ezután, ha tudatlanul is,
de hódolt végtelen hatalmának,
mert ez a lény az örökös szellem,
amíg ember lesz, majd ő is élhet,
mint a bonyolult emberi tudat,
saját magától kölcsönkért végzet,
belenyugvás az elmúlásába,
amit az ő teremtett istene
rendel el, mert az csak visszaveszi
lelkét; rozzant test nem élhet vele.
A testünk bomlása elkezdődik,
mielőtt végleg is széthullik az,
hogy porból lettél, és porrá leszel,
csak ez az egyetlen, ami igaz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-03-25 12:14:41
Utolsó módosítás ideje: 2013-03-25 12:14:41