Hétszer kopogtatok
én elmondhatom, és miért ne tenném,
vonat alá fekszem a jövőhét keddjén,
átrobog rajtam szerda és csütörtök,
ha kinevet az Isten, majd elsirat az ördög,
szegény apám mellé pénteken temetnek,
mint tavaszi búzát, friss földdel befednek,
szombaton anyám gyertyát gyújt értem,
és akár a kanóc, csak koppanásig éltem,
vasárnap szívemen vadvirágok nyílnak,
megsúgják nevem, mit sehová sem írtak,
de még hétfő van, fényesedik szemem
és a hajamban hullámzó ezüst síneken
futnak, szaladnak a nappalvonatok,
a pénztárak ablakán hétszer kopogtatok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-03-25 10:15:32
Utolsó módosítás ideje: 2013-03-25 23:39:58