Szélrózsa
Bántanak a szavak,
mint rügyet az északkeleti szél.
Böjtfő előtt próbatételek várnak,
nagy hidegek lengik be a hótakarókat.
Magukon kívül peregnek a nyelvek,
zűrt és zavarokat hordanak össze.
Történnek a dolgok, magvuk láthatatlan.
Kérdés kérdést akaszt, a feleletek lógnak.
Gyilkol a pillantás lobogó árnyékában.
Észre sem veszik, vagy ez már megedzett rutin?
Kering a nincs,
de jó ha lenne: sok-sok ölelés,
ami nem kerül pénzbe.
De csak alkalom van:
szüli a ravaszt, felszínen bohóc,
belül kéjenc tolvaj.
Rossz helyen születtünk,
rossz időpontban?
Bajban fogant meg minden ősi szikra.
Egyetlen szó kellene: béke, ismételve!
Helyette nyög a korszellem,
szellemet idézve.
Új széljárás kezdődik,
minősít az Isten.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-03-17 22:34:48
Utolsó módosítás ideje: 2013-03-17 23:03:42