Falucskában
nem lehet ledózerolni Szandát
nálunk esténként kétszer kel fel a Hold
először csak kisétál... szétnéz...
majd megáll... és beköszön Szűz Máriához...
megkérdezi Tőle... hogy aznap a faluban
mi volt... s ha mindent rendben talál...
egy keskeny lyukon át csendben hazatér
hogy aztán ismét az égre szaladjon
lehet minket semmibe nézni
lehet minket félresöpörni
...talán még leköpni is lehet...
... sajnos...
... oly kevesen élünk itt...
egy óceánban kicsiny sziget a magyarság
s ezen a szigeten mi
- hatszázhuszonnyolcan -
alig kapunk helyet...
elférünk egy virágban... fában...
lehet minket lenullázni
ad acta tenni...
..átgázolni rajtunk..
rajtunk még átgázolni is lehet...
...lassú vihar járt erre - félénk - az északi végeken
morogtak közben a századok
s amíg a csillagok az emberekkel éltek..
... mi a Nap kapujában hagytuk királyi múltunk
és elfeledtük kelta vérünk...
... most vasárnaponként csak kétszer fordul meg a busz..
... s félig sincs utassal...
télen a rókák a küszöbökig jönnek
tavasszal számoljuk a kátyúkon átkelő őzeket
- de "jó nekünk itt lenni"
mert olykor nemcsak nyáron van meleg
hanem akkor is
ha egy-egy célért összefogva
fellángolunk
s bár néha elégünk
az őszi szél az arcunk újra megsimítja
- Kisboldogasszony napján imádkozunk
tudod
lehet Szandát semmibe nézni
lehet Szandát félresöpörni
lehet Szandát lenullázni
lehet Szandát ad acta tenni
de
ledózerolni Szandát nem lehet
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-02-28 13:06:16
Utolsó módosítás ideje: 2013-02-28 13:06:16