Ember legyek
Ha tévedtem is, annyit nem hibáztam,
amennyiért megbüntetett az ég,
azt hihettem, hogy egy szabad országban
pontosan dolgozni éppen elég
ahhoz, amelyet magamnak reméltem,
vagy követeltem türelmetlenül,
soha nem látott engem senki térden,
tudtam azt, egyszer minden kiderül,
s világossá válik, hogy tévedés volt,
amit én valóban elkövettem,
hiába fénylett fölöttem az égbolt,
már bűnös voltam és tehetetlen.
Ez az igazság, elkéstem, de látom,
hogy legyek ember ezen a világon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-01-28 10:12:09
Utolsó módosítás ideje: 2013-01-28 10:12:09