Újévi ima
mit írhatnék rólad hisz' annyi kéz áldott,
vagy mártott szívedbe tollat hazám,
itt fekszem elhagyottan,
mint beteg virág eldobottan, újév hajnalán.
nem tudom ügyetlen imám mennyit ér,
már az ingemért húzzák a cigány zenészek,
és ha most részeg is vagyok,
a száj gagyog, de a szív érzi mit beszélek.
és mint gyermek ki anyját hívja,
ha térdét sebzi mikor járni tanul,
azt kérdem zokogva sírva,
hányszor kell élni,
vagy meghalni magyarként számolatlanul.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-12-31 07:47:35
Utolsó módosítás ideje: 2012-12-31 08:37:17