Karácsony-kór
engem űz e talmi zaj, zsivaj,
keresztül minden városon,
melyek tisztító nejlon tüzén,
piheg a béke, s a bűn oson.
egy évig úgy szeretjük Istent,
mint vinnyogó kölykét a vad,
kinek éhező torkát átharapja,
holott hite, nem teje apad.
a bűnbánat elárvult emlőjén
most dőzsöl e három napunk,
és Urunk újra megbocsájt,
mert néhány pillanatra angyalok vagyunk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-12-24 14:13:49
Utolsó módosítás ideje: 2012-12-24 14:47:38