Ima karácsonykor
Azokkal érzek, akiknél nem csilingel
ajándékával karácsonykor az angyal,
együtt a család, hogy keresztény hittel
várják Jézust, aki eljön a vigasszal,
szent ének is csendül, hogy „mennyből az angyal”,
bizakodó szívvel énekelnek halkan,
arra gondolnak, hogy talán majd tavasszal
lesz munka és kenyér, nemcsak a szent dalban,
mert hisznek mindig, és templomba is járnak
napokon, heteken és hónapokon át,
örülnek az isten egyszülött fiának
akkor is, ha most sem esznek vacsorát;
a teremtő nekik még úgy is megbocsát,
hogy a családfő időnként kételkedik:
némán és dühösen az égbe felkiált,
kitörli szeméből keserű könnyeit.
Magyarországon már egyre többen vannak,
akiknek a karácsony csak egy plusz teher,
mert gondjaik nőnek, sohasem lohadnak,
bűntudatot érez, aki lázadni mer.
Eljött az ünnep, ő ismét letérdepel
a nyomor évszázados oltára előtt,
imádkozik, és egyre kevesebb hittel;
vedd észre úristen a sok térdepelőt!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-12-24 00:12:21
Utolsó módosítás ideje: 2012-12-24 00:12:21