Földből, avarból nyirok árad,
Köd-ülte barna levélbe süpped
Szorongva a november. Tört
Gallyakban botlik a Nap
Ijedten, s a fák fölé szédül
Részegen a Hold.
Ezt a napot már nem
Kell, hogy megoldjam,
S a holnapi gondok
Tegnapra maradtak.
Körutam végére értem.