Egy ezredesre
Szerelem, füst, köhögés.
Próbálja titkolni, miközben
egyik cigarettáról a másikra gyújt.
Kő, papír, ollót játszik
egymással jobb és bal keze.
Veszít és nyer. Nagy dolgokat
szeretne eldönteni, de halogat,
és a nagy dolgok döntik földre őt.
Csak abban nem bizonytalan, hány
koktélt igyon. Mindig még egyet.
És megint nélküled indul vissza.
Hajója paloták közt kanyarog,
végigszántja a Canal Grandét,
hideg lesz, mire kiköt a Margit-
szigeten. Hirtelen megöregszik,
ahogy a ködben gyalog hazaindul
a folyón át az Üllői úti fák közé.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Mozgó Világ, 2012. dec.
Feltöltés ideje: 2012-12-13 19:56:02
Utolsó módosítás ideje: 2012-12-13 19:56:02