Kincses füzet
Már hetvenkét éves vagyok.
Nem ragyognak a csillagok,
felhő takarja mindet el.
éjszaka van, aludni kell.
Az alvás egyre kevesebb,
álmodnék, talán lenne szebb
látomás, mint ebéd után
ellopott percekben sután,
egy ifjú iskolába jár,
cipőjén mindig friss a sár,
igyekszik; hétre ott legyen,
nem üres az osztályterem,
mert várják már a társai;
így leckét át tud váltani
zsíros kenyérre, paprikás
szalonnára és annyi más
finomságra: kincs a füzet,
majdcsak eljön a nagyszünet,
mikor befalja mindegyik
uzsonnát, s már nem éhezik.
Én voltam az a kisdiák,
aki házi feladatát
cserélte aztán könnyezett,
mert anyja otthon éhezett.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-12-10 05:12:51
Utolsó módosítás ideje: 2012-12-10 05:12:51