Dokumentumfilmet láttam Auschwitzról Egy felszólalás a magyar parlamentben
Tudtam, mit láthatok, amikor megnéztem;
az emberi elme kificamodását,
tartottam is tőle, helyesebben: féltem,
hogy majd egy borzalmas áramütés jár át,
s nem ütést éreztem, hanem hosszan tartó
kerékbe törését ijedős lelkemnek,
mikor a jól záró gázkamra-vasajtó
becsukódott, mintha az én életemnek
lenne negyedórás kínok után vége,
és véresre marják az emberi testek
egymást, az örökös álomért cserébe.
Ezután az élő sorstársak elvitték
egymásra dobálva a meggyilkoltakat
elégetni, s talán reménykedve hitték,
ők nem így végzik majd isten ege alatt.
*
Kétezertizenkettő novemberében
Magyarország gyönyörű parlamentjében
így szólt egy honatya: listázzuk ki kérem,
hány zsidó ül piros vagy billenős székben -,
mert ez biztonsági kockázatot jelent
hazájának -, később a büfébe kiment.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-12-01 00:50:32
Utolsó módosítás ideje: 2012-12-02 11:10:13