'szomorú az ünnep... ködben'
Nincs már biztos. Szavak, tettek
siker, törékeny pillanatok; múlandó
félre-magyarázható kifejezések
... légvár miben élünk, miről gondolkodunk
miben hittünk s hiszünk - lehet, hogy beléjük
a hozzávalókat
lyukas marokkal mértük?
a kereslet Prófétákra, valahogy
elapadt
prófécia, mi hamis - minek?
vállaljunk áldozatot a jövőért
ez mára elcsépelt szöveg
Kívánságot teljesítő angyalok
fehérben az éjben akadnak,
de a mámor mit adnak pillanatnyi
és hajnaltájt az egészet
úgyis letaglózza a valóság
egy - egy ámokfutó akad, ki
próbálkozni nem rest - és szól,
ahogy Jézus tette; keresve keres
helyet, módot
amolyan XXI. századi változatot
Ja!... nem ma, holnap nevetik ki
holnapután tagadják meg, persze!
eközben farmernadrágos gyáva-igazak
esküdöznek szemlesütve
- kikérve a kérdést is maguknak
(azért jegyzőkönyvön kívül beszólnak)
Na nem
- Ezt az embert, ki szólt - sosem láttam!
távol áll tőlem minden, mi bántó
"kitakartam felettünk a tükröt és letöröltem"
- Ma, én... így ünnepeltem
________________________
2009. október havában
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-25 08:24:38
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-26 07:30:53