Nem döntötte el a természet szobrásza –
a váz stabil, de képlékeny a test –,
hogy a két kis dudort mivé is formázza:
kis keblet gyúrjon, vagy tőgyet, méretest.
Élnék még pár évet, biztos megkeresném,
rút kiskacsából milyen hattyú lett.
Rejtenem kell a mély érzelmeket,
hisz még csak leánytoll pelyhedzik a testén.