Klasszikusok aktualitása
leragad a szemem - félek soha többet nem tudom kinyitni -
Kosztolányi ide idő utazott.
Azt mondták, rímei kiforratlanok (bár érdekesen kaotikusak)
témakifejtése túl nyakatekert
témaválasztása pedig unalmas
képei használtak, kopottak
tegye őket inkább a szekrénybe.
Kosztolányi a tescoban dolgozik
és csak a fizetése időmértékes.
Pénz költészete jelentéktelen,
szegény kisgyermeke sokat
panaszkodik, iskolába rajzot
kéne vinni, de nem telik
színes tintákra.
leragadt a szemem - végre, jó így. -
Ady kábszerrel való visszaélés miatt
húsz év letöltendőt kapott
a szegedi csillagban.
Párizsból jött hazafelé,
amikor az osztrák határon
kiszagolták a kutyák a cuccot (fél kiló heroin és negyvenezer milliliter tiszta ópium)
melynek utcai értéke megközelítőleg nagy mint egy disznó.
A nyugattól létszámleépítés miatt
régen elbocsátották
Csinszka pedig túllőtte magát,
így szép üzeneteket sem kap.
még mindig nyitva van? - csak a fejembe látok? -
Petőfi talán a legboldogabb.
Négyévente elmegy szavazni,
segélyekből él.
( a kamara színházban dolgozott, de az bezárt,
közösség elleni izgatás címszóval eljárást
indítottak ellene, - amit ugyan felfüggesztettek -
de erkölcsi labilitásra hivatkozva sehol sem alkalmazzák)
Napközben a vidék kocsmáit járja,
esténként tévét-néz,
vagy az olcsó asztali bortól (kizárólag magyar termék)
megittasulva a feleségét veri.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-20 17:29:29
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-20 17:29:29