Ha visszatérnél
Ha visszatérnél,
talán előre állíthatnánk történésünket
egy órával a Túlsó Szó előtt,
amikor elkezdted a dobozokat rajzolgatni,
én meg feliratoztam.
Ha visszatérnél,
ne Európában keress – ott úgysem találnál meg -
hanem abban az országban,
amelyet a ˝kék˝ feliratú
dobozba rejtettem el.
Ha visszatérnél,
megmagyarázhatnám, hogy
Európa azért nem létezik,
mert még nem tud boldogulni
egy olyan egyszerű szóval, mint ...
ha már annyira meg akartál tanítani a dobozokra.
Ha visszatérnél,
keresd ki a ˝barátság˝ szót
abból a dobozból,
amelyet a szeretet
nevében rajzoltál ugyan,
de nem írtad alá.
Ha visszatérnél
mindezek ellenére,
netán cáfolatára, akkor keresd,
a legkisebb dobozban piheg,
s nincs rajta felirat.
Ha visszatérnél,
s mégis Európán keresztül érkezel,
akkor legalább annyit megtudok,
az egyiknek miért kell
a másik távozásával maradni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-19 01:59:45
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-19 01:59:45