új világok (jav.)
"Vannak más világok, de azok is ebben a világban vannak." - Paul Éluard
Az emlékek áttetsző,
szinte érzékelhetetlen nüánszai
- az idő egyre kisebb szeleteiben -
számtalan új világot szülnek.
Gyakran nem tudod felidézni őket.
Úgy tűnnek el, mintha
nem lenne közöd hozzájuk.
Ekképp vész el egy atom is
a csillagközi térben.
Éned végtelen univerzumai
(mint a hab buborékjai)
egymáshoz illeszkednek.
Végül beszakad a jelen,
melynek a jelenben
csupán a mozgását tapasztalhatod,
mivel kimerevített pillanat nincs
(legfeljebb egy régimódi,
megsárgult fényképen,
de az sem az igazi:
kopik, porlik, töredezik),
hiszen evidens,
hogy csak múlt és jövő létezhet,
a hérakleitoszi folyó folyása
nem állhat meg.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-06 20:10:27
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-19 21:32:25