Ha az elefánt hátára
lepke száll,
füleit széttárva
nem trombitál,
nem dudál.
Hiszen
észre sem veszi.
Így nem vesz engem
a világirodalom észre.
Sebaj.
Rúgok majd akkorát
bánatos seggébe,
hogy ormányát kinyújtva
röpül fel az égbe,
miközben ódákat zeng,
lábaim tiszteletére.