hogy pontos legyek
Hogy pontos legyek, én nem ezt akartam.
Sejtettem a súlyát, és hogy nehéz a farkam
kordában tartani, ha zsigerből verset írok,
de ma a halott múzsák, és felrugdosott sírok
között mászkáltam megint. Nem nézem az órát,
de olyan nincs, hogy a hajleengedős metafórák
ideje lejárt. A változást értem, hogy helye lett
minden másnak ezen a palettán, és én is tejelek
valamilyen módon, hogy a múzsáim kiszeressék
belőlem a verset, és tudom, hogy randit csokis shake
meg egy sültkrumpli mellett is el lehet lébecolni,
és hogy a rím nem jelenkor, nem fér be a holmi
puccos kapuján, de leszarom, hogy pontos legyek.
Csak ez a múzsa dolog zavar, és éppen most szaladok
elébe. Engem még érdekel, ha átnézel egy tincsen,
ha elbújsz vagy alszol. Ha gyengít vagy megerősít csent
mosoly, de senki nem kifosztott. Tetszik, ha félsz a pók
árnyékától, ami nem is az. Nekem így vagy kerek,
mint múzsa. Engem nem érdekelnek producerek,
sem irodalmi felszopók.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-01 23:23:31
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-02 00:55:14