hatos ajtó
Megkértek, hogy írjam le ezt is,
mert így megöl, de terjedve presztizs.
Hát jó, legyen. Ma rátok görgetek.
Anyámé komoly, apám csak hetek,
számozott hónapok távolába lát,
én meg betanultam a jó bárbarát
szerepét. Teli pohár, okos tekintet.
Valaki más is néz, csak nekünk beintett.
Most én intenék. A percek teli taxik,
ha mégis üres jön, hát elénk tolakszik
egy másik mérgezett, futkosó alak,
de a dühöt majd kiirtja a kiírtalak
szerű érzés, csak kerüljek gépközelbe.
A kórház egy csatatér. Aki nem vizel be,
az nyüszög. A fehér köpeny a hadisarc
búvóhelye, a bizalomerjesztő hamis arc
csak álca, és minden új este fegyverletétel.
Már itt a hatos ajtó. Még meleg az étel.
Ilyenkor segít ez a megmaradás elve.
Itt vagyok, anyám. Felnevelve.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-30 16:42:57
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-30 16:42:57