Magyarázattalan
A tudós azt mondja, rezeg minden-minden mi élő,
S valahová tart e vizeken csónakunk, az ismeretlen.
Új és újabb hiteket cibál elő folyton a misztikus is,
Kit soha ki nem fogyó kosarából táplál a végtelen.
Szavak dübörögnek, megannyi magvas gondolat,
Utat kutat a remény, hogy értelme van lenni,
Megmagyarázható a megismerhetetlen folyamat,
Végre helyére ugrik majd a mozaik, s csak ennyi.
De mitől csillog a gyermeki szem, bánja is ő!
Ki játszva ezernyi játékot csak él szabadon,
S míg ideje kitart, az álmok e világán,
Nem érdekli sem büntetés sem jutalom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-30 10:21:09
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-30 10:21:09