szabadságszobor
Nem a konkrét helyet jelöli, de tény,
egy isten háta mögött rajzolok,
valószerűtlenül sima aszfaltra.
Az északi Nap megcsillan bőrömön,
rajzom hűsít, annál inkább, minél
élesebbek a kontúrok. Szabadságom
szobra lassan, alig érzékelhetően
testet ölt, szépsége tökéletes, ám
törékeny, lerombolásához elég
két perc gyűlölet. Folyamatosan
felbukkan egy másik kép is: rám
kényszerített kutyaruhám letépem,
süllyed tinta-sűrű vízben, mialatt én
menthetetlenül zátonyra futok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-25 22:49:25
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-25 22:49:25