szűkre mérted az életteremet,
te idő, te tékozló idő.
hétszeresen jelen vagyok
önmagamban,
hogy megörökítsek
néhány pillanatot.
ősz van,
csúnya ősz és sovány.
gyorsan alszom,
gyűjtöm a gesztenyéket.
néhány elgurul,
hirtelen felkapom őket.
(egyet sem engedhetek
szabadjára).
gyűjtöm a gesztenyéket,
a Napot lehelem beléjük.