Találkozás
Jó lenne tudni, hogy emeljem a hangulatot,
vagy leejtsem. S benne téged. Szavak,
érzések halmaza. Halom.
Vajon melyikünk virrasztana, ha kell.
Egyszerűen, mint dajkában az anyatej.
Ezt nem beszéltük meg. Pedig nem szűntek
az ötvenévnyi szavak. Gyógyítsz? Gyógyítalak?
Az elmúló idők varratán kérgek.
Alattuk a megtanult érzések most rendben.
Őszinte-igaz, ha lenne az új fejezetben,
hány könyv íródna, sor meddig teremne
lapozva az utolsó kegyelemre?
Gondolatomban a hallgató erőt mérem,
A meg nem született, velem nőtt szépem.
A hiányok és a szépek mérlegen.
Ki belső áldásra vár, annak nem új a félelem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.