Már valóban ősz van
Már valóban ősz van, minden elvirágzott,
felvettem a sapkám, sálat, nagykabátot,
a költöző madár túl az óceánon
új otthonra talált, a falinaptáron
alig maradt néhány lap, amit letépek,
szüretel a szomszéd, zeng a murci-ének,
színesek a lombok, ritkulnak, akár a
rajtuk átszűrődő bágyadt nap sugára.
Ez az ősz a száraz kórók sokasága,
suttyomban jön, akár tolvaj a lakásba,
mire észre vesszük, már el is tűnt, mint a
gondatlan írónak tollából a tinta.
Nekem az ősz soha nem volt kedves évszak,
a vég kezdete ez, nem az élet, még csak
nem is a szerelem, nem is a természet
teljesedik ki most, hanem az enyészet
veszi kezdetét, elsorvasztja a tájat,
eluralkodik a novemberi bánat,
előkészíti a pusztulást a télnek,
s majd hóval lesz tele minden gólyafészek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-16 05:05:34
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-16 05:05:34