Szegény ember téli verse
Egyre lentebb csüng az égen,
alacsonyan száll a nap,
lassan majd a hideg télen
elkel a sapka, kalap,
előkerül a szekrényből
meleg sál és nagykabát,
lehet, kell a jövő héttől
fűteni a kis szobát.
Én is fűtök, van venyigém,
tavalyról még megmaradt,
eltüzelem mind az idén,
talán egy-két hét alatt.
Sapkám nincsen, meleg sál sincs,
csak egy kopottas kabát,
kesztyű helyett majd lesz bilincs,
jósolja, ki messze lát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-16 04:45:18
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-16 04:45:18