Külvárosi ősz
itt mindig szép tisztaszavú ősz van,
oly halkan oson a volt cselédsoron,
a játszótereken már tarka paplan
a hárslevél, s csend a bodzabokrokon.
néhány tűzfal szinte őszinte gyermek,
egyiken piros krétával, "szeretlek hazám"
és hirtelen, mint akit vernek,
korhadt kertkapu jajdul sarokvasán.
a mosókonyhák mélyén a nyár lapul,
bádogteknőben az ég kékes habja,
és a lugos vízben váratlanul
felkacag pár hófehér szappandarabka.
a bezárt sörgyár udvarán furcsa mámor,
sötét tócsák bőrét borzolja a szél,
és valami bukott hatalom kormától,
feketén csillog a csorba járdaszegély.
itt van ez a város, benne nem is oly ritka,
a bűn, börtön, s mit szám eldadogni bír,
mellkasom összezúzott csontkalitka,
és szilánkja öl, ha moccanni mer a szív.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-14 13:46:03
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-14 15:07:20