Szorosan összezárt szív
200x. szeptember x-edike szokatlanul meleg nap volt.
Kezdhetném így is. De nem kezdem így.
Az utcán éppen forradalom van, az Utolsó Idők
kávézóból nézem, ahogy vonulnak a páncélosok.
Nincs idő magyarázkodni, ki melyik oldalon áll.
egy jármű felborul a barikádon, gumikerekei
hasztalan pörögnek az estében.
Lehetett volna másképp, lehetett volna, Istenem.
Üres könyvben olvasom szerelmünk
fénylő lapjait.
Mezítláb járnál a Várban, kávét ihatnánk
reggelig.
Új elnök költözött a palotába.
Elődje valami papírt hamisított, mondják.
Új istenek jönnek, új oligarchák.
Fejünk fölött könnyű megatonnák.
Könnyű ruhában jössz felém,
jöjjön el a mi országunk.
Szorosan összezárt szív.
Feltámadásra várunk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-12 22:20:26
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-12 22:20:26