Verda
Meghúznám a csavarokat
nincsenek kulcsok
Szavamba farolnak sokan
Böglyöket húzok
magam után a szagcsíkkal
amire rá telepednek
belőlem élnek, de észre nem vesznek.
Szaktudásom ennyi:
hallgatom a "haldalt"
a némaság kiterít
kesernyés az aszfalt
mire lelkem csíkját
vetítik a böglyök
sajnos azt nem értik,
- bár térdig könyörgök -
hogy ember vagyok én is.
Koptatom a gumit...
- már a cipőm talpán
egy reklámtábla butít
- lineárrá fraktált
Kikaparok, csikorog a
... fogam
se motor, se benzin,
csak csonka gondolat folyam.
nincs motor, se kerék, se csapágy, se hajtány
nincs fék, se gáz, nincs gyújtóm, se gyertyám
nincs isten, se idil, nincs pap és nincs kormány
csak én és te (az oldalam, a bordám)
Most ez egy vicc?
Attól függ, hogy hol állsz
Az én centerem ez itt?
Vagy a te "periszférád"?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-08 21:29:07
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-08 21:29:07